Followers

Thursday, May 20, 2010

bapa angkat ku pulang kat US...

19-10-2010 1200hrs adalah hari keramat buat saya..
coz bapa angkat saya dah balik umah dia kat US...
saya igat nak antar dia kat air-port...
tapi, mane blh..kalau saya antar ...nanty tak boleh balik umah plk...
almaklum la...saya nie tak pandai jalan kat KL nie.
yela selalunyer kawan2 saya yang drive...saya?...duduk jer la kat belakang tu...
huuhuhu....

Berbalik kepada ceta bapa angkat saya nie...
bapa angkat saya datang kat malaysia coz dia nak selesaikan beberapa hal kat sini...so,saya just teman kan dia kalau dia nak g makan ke?..
nak pinjam keta ke?...bawa saya jalan2 ke?...jangan jelous...


Sebenarnya ahli keluarga dia semua dah jadi warganegara United State...
cuma dia sorang jer tak nak...coz dia sayang sangat kat MALAYSIA nie!!!!!!!!!!...
saya kenal dia coz saya pernah keje ngan dia...
dia ada bisnes kat sini...
dulu dia buat bisnes gas n petrolum..
sekarang..hardware shop...so, kalau senang2 saya ada la jgk lepak kat sana...
n keje part-time...(huuhhuh..dapat gaji okay!!!!)

Bapa angkat saya nie ...orang cina ..tapi BAHASA dia...uh!!!!!...
jangan main2...cakap macam orang melayu okay!!!!!!!!..
coz dia orang negeri sembilan...
dia boleh cakap banyak bahasa ...kira2 dalam 10-12 bahasa...
bukan saya nak tipu okay...ini adalah kenyataan...

Selalu orang igat saya ngan bapa angkat saya ada skandal...
tapi saya buat bodoh jer..coz saya tak buat benda yang tak senonoh nie!..
mulut orang mane boleh tutup..tapi kalau yang dah lama kenal saya..
dia tahu saya n bapa angkat saya nie mmg tak ada apo2..
saya mmg anggap dia nie macam bapa saya..!!!!!!!!

Lagi pelik kalau saya katakan ...yang saya mempunyai emak n nenek angkat berbangsa India!!!!!!!!...boleh anda bayangkan???...
tapi nie mmg ceta betol...saya mmg suka kalau emak angkat saya masak masakan india...mmg sedap...(oh lupo ..bapa angkat saya pun pandai masak..)..
saya nie mmg pelik ...saya nie KURANG la tengok ceta melayu nie..
tapi kalau ceta india...uh!!!..layan...


Lupo nak bagitahu yang bapa angkat saya dah selamat sampai kat US ..
19-05-10  0700hrs ...kata nyer penat coz 11hrs kat flight..


Kesimpulan dari ceta saya nie..saya nie mmg open minded!!...tu kalau orang ceta saya boleh layan...tapi kalau orang tu "touching2"...
sori beb!!!!...i tak layan!!!!!!!!!..coz susah nak pujuk..
tapi kalau perempuan...of coz can!!!



ni la mak angkat saya..K.Saroja ..macam anak gadis kan..uhhuhu




ni la anak dia...satu lelaki satu perempuan...
nama dia Thanaraj



nenek angkat saya..lupa nama dia...
saya rase selvi...
nie masa b-day dia yang ke-60


bapa angkat saya...
nama dia frank see..
name sebenar..see teck key..
panggil frankee



ni masa kita baru balik dari cameron...




nie gambar diambil masa kitaorang g majlis perkahwinan nenek angkat saya
punyer anak perempuan..



gambar dulu...kelakar nyer saya



nie la anak perempuan mak angkat saya...
nama dia Subatra..


pakai baju melayu okay!!!!!!!!!...
tak lupo daratan okay!
gambar ni diambil masa majlis perkahwinan anak nenek angkat saya..


ni la anak perempuan dia...
dengar ceta dah dapat baby...


so enjoy!!!

5 comments:

miss AA said...

mmg berbilang bangsa :D

EereNoon said...

caya lah OM!!!! Kakak angkat ko Gaya kan?

rome said...

U:..of coz ..kata ddk kat malaysia...apo 1 malaysia..huuhuhu
eeren:...alamak !!!!!!!aku ada kakak angkat india jgk tapi aku tak letak gambar dia la..
kak gaya kakak angkat aku...of coz ...huuhuhuhu

NUR HIDAYAH said...

romzi ni betul2 ber alam-alam..hehehehe

rome said...

tu la nur...semua alam aku masuk ...lepas nie sapo plk mangsa aku..
huhuhuuh