Followers

Sunday, May 2, 2010

genting oh genting...

1 may 2010 saya g genting ngan kawan2...
biasa la janji melayu ...janji pukul 9 pagi ..muncul 10.30 pagi???...
blh???...nak buat macam mana , kata kawan ..tunggu la...
sepatutnyer kita dah ada kat genting pukul 10 pagi ...
but gerak pun dah lambat ..nak buat macam maner??...

Kata hari pekerja , so ramai la orang nak berjalan2 ngan keluarga n rakan2..
termasuk la saya...so kawan saya plan la nak g genting...
lagipun saya cuti panjang n free..so ikut la..
nasib baik dah gaji..kalau tak , duduk umah la..alamak nyer..

So , kita g 5 orang ...igat nak naik satu keta...
jimat sikit belanja..
rupa2 nyer 2 keta ...lantak la , saya tumpang jer...
so kerana "ketepatan masa" kawan saya seorang nie...
kita gerak dari ampang plk.....11 pagi...
ye 11 pagi....jangan terkejuz...coz saya rase kalau plk 11 pagi..
banyak benda dah blh main...nak buat macam mane...!!!

So , masa perjalanan "ideal"g genting , normally 45 minute..!!
bt0l kan??..coz saya pun dah biasa ikut kawan2 g sana..
kalau anda berpengalaman g sana mesty ada setuju ngan saya...
bt0l tak?...

Tapi jangan terkejuz kalau saya kata saya n kawan2 saya sampai genting pukul 2 ptg!!!!...bt0l tak tipu!!!!!...2 ptg..!!!!..
PADAN MUKA AKU!!!!!!!!!!...
ini kerna ...yang pertama coz kita org klua lambat!!!!...
yg ke-2 coz...jalan raya g genting bergitu "SMOOTH"...
kata hari cuti ...kan..kan..kan..

So , sampai genting dalam pukul 1ptg...
tu tak per lagi...tak menguji kesabaran saya lagi...
untuk mencari parking...OMG!!!!!!!!!!..macam tak percaya ..
1 jam lebih...bl0h anda bayang kan...!!!!!...

Kawan saya yang drive nie dah putus asa dah...
dia kata kat saya..j0m la kita balik...
saya apo lagi masuk jarum la...
aku set jer...ko yang drive bukan aku...
coz kereta yg satu lagi tu dah dapat parking dah...
cuma kita jer blum....

Cari punyer cari..dapat la jgk...
tu pun kene menapak 1 kilometer...!!!!!!!!!!
blh..???..urmmmmmmm
nasib baik ada free shuttle...
okay sikit...

So , banyak jugak la kita main ...
happy la jgk..
ramai gler orang kat sana...
all happy2 ...huuhuhu...

So , kalau nak bergumbira ngan rakan2 anda g la genting tu...
best jgk ...release tension pun okay jgk!!!!!

So ..Enjoy!!!!!!!!

3 comments:

NUR HIDAYAH said...

sopan btol ayat kau kan?wei kalau pi mana2 letak gambar sekali..jgn bercerita jek..pembaca nak tgk bukti..apapun keep it up!

EereNoon said...

Ntah, mana gambar ny OM?
Tok Guru tk ajar ehhhh???

rome said...

huuhuhuhuhu...
nur:...baik sifu!!!!!!!!...
eeren:..sifu blm ajar lagi...
eh!...atau aku lupa kot!!!!!..
nty la beb!