Followers

Sunday, May 9, 2010

Sehari di Melaka

"saya akan datang ari ini"...
itu la msg saya kepada bapa angkat saya pada hari sabtu PAGI!!!"...
tetapi saya tak datang pun...
apo lagi marah la orang tua tu kepada saya...
"mis call" n msg masuk bertubi2 kat handphone saya..
dari jam 5ptg hingga pukul 7 pyg..tapi saya tak jawap pun..
bkn apo ..btol saya janji nak g jumpa dia..tapi teba2 jer ada hal ...
nak buat macam maner..."cancellation" la jadi nyer..

nasib baik tak kena marah "kaw2"..kalau tak abis la..
so, saya janji nak jumpa ahad pagi..maybe breakfast ke..
coz saya pun cuti 3 ari kan...lagi pun sabtu tu sepatutnyer dia berlepas kat US..
tapi cancel flight...postpone 18-05-2010...
so ada masa lagi teman dia kat malaysia nie...

tiba2 pun berdering ..cal dari mak angkat saya...
katanyer nak g melaka coz nak g kampung dia n nk melawat anak buah dia yang masuk hospital...
so...kebetulan pula...
so , kita plan g melaka..
ahad pagi ...saya, bapa angkat saya , mak angkat saya n anak lelaki dia..
g melaka ..kita bertolak pukul 8.30pagi..
but breakfast dulu kat pandan indah..kat kedai cina nie..
sebaris ngan steven conner..dia punyer roti bakar...fuh!!!!!!!..
sedap the gler!!!!!...tak syak lagi..!!!!!!
after breakfast kita ambik kat ampang...
mak angkat saya punyer abang ... naik keta dia..HONDA k!..

lebih kurang 9.40am kita g melaka ...
kira okay la ...dalam perjalanan..hujan la pulak..
so disebabkan bapa angkat saya yang drive ...yang lain2 tu ..TERTIDO la plk!!!!!!!...
huuhuhu...mengantuk tahap katak!!!!!
tersedar jam dalam pukul 10.40am..
dah sampai TAMPIN..cepatnyer...
laju gler org tua nie bawa keta...

so sampai kampung lebih kurang 11am lebih...
makan2...borak2..
selepas makan ice cream kita pun bertolak g hospital...
kesian tengok anak buah dia nie...kecil lagi..
tapi ada ketumbuahan kat leher dia...
nak buat macam maner...
dah ketentuan TUHAN...selesai melawat kita pun balik..

tak sempat nak ronda2 kat melaka coz ari pun mendung...
tapi jalan kat melaka mmg best ...TAPI ...TAPI...banyak trafic light la plk!!!!!!!!..
sikit2..berhenti!!!!!!!!!!!!...

btw...i m so happy ..going out wz my dad n mom!!!!!!!!!!...
hope will see u guy's soon...

2 comments:

NUR HIDAYAH said...

beb mana gambar mak dan ayah angkat ko?tunjuk ar skit...pastu tak amik gambar budak yang sakit tu?

rome said...

hahhahah..
baik bos!!!!!!!,,
akan saya buat secepat yg mungkin!!!!!!
heheeeh