Followers

Saturday, December 11, 2010

Finally my 4 teeth ....is gone !

Thanks GOD !!! Hari nie cabut gigi yang lagi 2 tur . Sebelum pegi doa gila2 supaya tak sakit macam sebelum nie . Memang takut beb coz memang sakit giler hari tur . So , hari nie , pukul sepuluh pagi dah jumpa doctor . Call doctor dulu takut dia tak sampai kan . Nanty tunggu kat sana ...urmmm..bosan !!!


So , keluar umah baca doa . Naik keta baca doa . Dah sampai baca doa .....Jeng..jeng ...jeng ...Ha! Melangkah masuk kilinik ....seribu doa . So , hari nie ...doa ....doa ...dan doa !!!!!!! Penting tur ya kawan2 !! Doa bawa berkat !


So , doctor cakap ...hei , romzi how are you ??...GREAT DOCTOR !!! sabut saya pantas nie !!!...walaupon "yang sebenarnya "..macam lagu Yuna la pulak !!!....walaupon yg sebenarnya memang tak great pon . Yelah ....aku nak cabut gigi ...bukan nak makan kek kat sini kan ???.....


So , doa lagi nie ...masih sempat ..dalam hati ~ .So , hari nie kita akan cabut 2 lagi gigi awak ya romzi ??...Harap2 tak macam hari tur . coz kita kena pakai DRILL !!!!...Drill ya kawan2 coz tak boleh cabut!!!!!!!!!! .So, dimulakan dengan gigi dibahagian atas . Pencapaian cemerlang macam sebelumnya ..tak sampai satu minit gigi dah tercabut !!!!!!!!....SYUKURRRRRRRRR sangat2 .


Saya memang dah agak  yang gigi atas akan mengulangi kejayaan seperti sebelum ini ! . Akan tetapi macam mana ngan gigi bawah nie ????.....Adakah sama macam sebelum nie ....???.....Saya kena guna DRILL ????...
Doa saya sejuta kali . Romzi , kita harap gigi nie boleh cabut dengan senang ya ...ujar Doctor . Saya dengan selamber kata ..baik doctor ! . ..


Percubaan doctor sungguh mengagumkan . Dia cuba sedaya upaya . Nampak sangat dia tarik gigi saya sepenuh hati . Saya dapat rasekan macam gigi saya sedang dicabut !!! . Akan tetapi , memang susah sangat nak cabut . DEGIL macam tuan punya badan !!!! ...


Percubaan kedua ...baik ya romzi jangan keraskan badan rilek ~ ...bernafas ...tenang kan fikiran .Saya cuba lagi sekali . Doctor dengan yakin melontarkan kata2 semangat kepada saya .Saya hanya berdoa supaya gigi nie cepat lah tercabut !!! Doa ku pinta ...arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tanggggggggkh ...Ha saya dah dengar bunyi gigi saya tercabut ....Yahoooooooooo...syukur kepada  tuhan ! . Ya romzi kita memang dah berjaya ...tapi....belum habis lagi !!!!!! . Apa ??????????????!!!!!!!!!!.. Jadi apa yang saya dengar tadi ???...Bukankah gigi saya dah tercabut ????....Adakah sejarah mungkin berulang ?????....OMG !!!


Romzi ...tadi kita memang sudah dapat mencabut gigi awak ...tadi ia patah . Sama macam sebelum nie . Ha! @#cfgafsf@##$vsDVJH....Mencarut ke mamat ????....Tak la ..aku tension !!!! . So , .....urmmmm...saya akan DRILL macam ari tur . Harap2 sejarah tak akan berulang . ......


Nasib saya sangat baik ...kerana Tuhan mendengar doa2 saya . Hari nie ...semasa gigi saya dicabut iaitu dibahagian bawah . Walaupon ia didrill ... Ia tidak sakit macam hari itu . Ha...........lega !


So , sekarang nie 4 batang gigi telah dicabut . SO WELCOME ANOTHER 4 TEETH ...diaorang nie dah tumbuh dah ...gigi bongsu . Welcome to new world . !



                                                            LoVe my Braces n My B!

9 comments:

Gadish Lollipop said...

awak kene tag . jom tngk blog farah .

rome said...

dah tgk...byk nyer nak jawab ...

EereNoon said...

woi, bile mase ko ade awek ahhh?? Ko bkn couple ngan Pak Juli ke??

rome said...

uhuhuhuhu..bila masa aku couple ngan anak pak juli ???...gila ke apo ????

Suhami Ahmad said...

rome mahal tak buek gigi pagar? buat kt swasta ke?

rome said...

oh atok ku sayang ..tak mahal ..tengok gigi jugak kalau tak ada banyak masalah murah lah jadi nyer ...kalau gigi atok baik n okay murah jer ....kalau banyak masalah ...banyak duit nak pakai ...'
saya pakai klinik swasta ...huhuuh...blh dipercayai..

Gadish Lollipop said...

rome2 . kalau atok nak buat msti mhal kn . hahaha . . . sebab gigi atok dh kerepot2 mcm atok . .

rome said...

yaya mmg jahat ...kalau atok nak buat..urmmmm..tak tahu jgk ...kalau gigi atok sihat..murah la...ko byk rosak tu yg mahal...huhuhuh

Gadish Lollipop said...

haha . yaya ta jht la rome . . yaya nkal jer . grrrr . .